Uunijuurekset
perunoita
sipulia
porkkanaa
punajuurta
Tämän ruokalajin teko aloitetaan uunijuureksista, koska niiden valmistumiseen menee eniten aikaa. Aluksi pilkon perunat, porkkanat, sipulin sekä kuorin ja pilkon punajuuret. Juurekset laitan suureen vuokaan ja päälle kaadan öljyä sekä lisään mausteet eli suolan, mustapippurin ja mahdollisesti yrttejä (esim. rosmariini).
Kyyhkynrinta
kyyhkynrintaa
pekonia
sipulia
suolaa
pippuria
sulatejuustoa, kuten koskenlaskijaa
pohjola maustesekoitusta
cayennepippuria
ruokakermaa
vettä
Aluksi laitan pannulle pekonin ja paistan niitä hieman ennen kuin lisään pannulle kyyhkynrintapalat. Paistan kyyhkynrintapalat niin, että ne ruskistuvat pinnasta. Lisään joukkoon kerman ja muutaman ruokalusikallisen kylmäsavuporo sulatejuustoa, tarvittaessa lisään joukkoon vettä. Lopuksi lisään mausteet ja sipulin, suolaa en itse laita enempää koska sulatejuustossa ja pekonissa sitä on riittävästi. Annan hautua kannenalla hiljakseen ennen tarjoilua.
Annoksesta kuva tulee myöhemmin
Kommentit