Uunijuurekset

perunoita

sipulia

porkkanaa

punajuurta

Tämän ruokalajin teko aloitetaan uunijuureksista, koska niiden valmistumiseen menee eniten aikaa. Aluksi pilkon perunat, porkkanat, sipulin sekä kuorin ja pilkon punajuuret. Juurekset laitan suureen vuokaan ja päälle kaadan öljyä sekä lisään mausteet eli suolan, mustapippurin ja mahdollisesti yrttejä (esim. rosmariini).

Kyyhkynrinta

kyyhkynrintaa

pekonia

sipulia

suolaa

pippuria

sulatejuustoa, kuten koskenlaskijaa

pohjola maustesekoitusta

cayennepippuria

ruokakermaa

vettä

Aluksi laitan pannulle pekonin ja paistan niitä hieman ennen kuin lisään pannulle kyyhkynrintapalat. Paistan kyyhkynrintapalat niin, että ne ruskistuvat pinnasta. Lisään joukkoon kerman ja muutaman ruokalusikallisen kylmäsavuporo sulatejuustoa, tarvittaessa lisään joukkoon vettä. Lopuksi lisään mausteet ja sipulin, suolaa en itse laita enempää koska sulatejuustossa ja pekonissa sitä on riittävästi. Annan hautua kannenalla hiljakseen ennen tarjoilua.

Annoksesta kuva tulee myöhemmin