Tällä kertaa puhun geocaching.com sivustolla logattavien reissaajien liikuttelusta purkilta toiselle. Viikonloppuna sattui omalle kohdalle niin, että aloitteleva kätköilijä oli ottanut Travel Bugin ja jättänyt loggaamatta omat siirtelynsä lokikirjaan sekä reissaajan kotisivulle. Minä kävin purkilla siinä toivossa, että saisin TB:n matkaa joudutettua eteenpäin. Purkista TB:tä ei enää löytynyt, eikä kukaan ollut logannut TB:n ottoa purkista, siispä läksin tyhjin käsin purkilta . Mökillä netissä tsekkasin TB:n tilanteen ja tämä kätköilijä oli laittanut purkin löytö loggaukseen merkinnän reissaajan mukaan ottamisesta, mutta ei tehnyt siirrosta loggausta TB:n kotisivulle. TB on toisin sanoin tällä hetkellä kadoksissa, ennen kuin joku merkkaa sen seuraavat liikkeet TB:n kotisivulle.

Ohjeita reissaajien loggaukseen

Seurantakoodi on numeroita ja kirjaimia sisältävä osuus geokolikossa tai TB:n laatassa. Reissaajan mukaan poiminen tapahtuu seuraavalla tavalla. Mene osoitteeseen geocaching.com/track, laita "Enter the Tracking Code of The Item" ja paina Track. Sivun reunassa ylhäällä lukee "Found It? Log it" Lomake aukeaa ja siihen laitetaan seuraavia tietoja.

Sieltä valitaan joku seuraavaista Retrieve from (kätkön nimi)-  vaihtoehto, tarkoittaa reissaajan poimimista. Grap it from somewhere else (poimittu muualta, esim. toiselta kätköilijältä tai kätköstä, jossa  reissaajan ei pitänyt edes olla). Write note (kirjoita huomautus), discovered it ( reissaajan näkeminen, toisen kätköilijän esitellessä tai kätkössä nähty, mutta ei mukaan otettu).

Valitse oikea päivämäärä ja laita reissaajan koodi uudelleen kohtaan "Travel Bug Tracking". Comments ruutuun voit kirjoittaa vapaa valintaisen selosteen reissaajan liikkeistä, jos omistaja on ulkomaalainen kirjoita seloste myös englanniksi, että hän ymmärtää mistä on kyse. Lopuksi paina Submit log entry ja reissaajan poiminta on tehty.

Reissaajan pudotus logataan löytömerkinnän yhteydessä. Mene kätkön sivulle, jonne reissaajan pudotit ja valitse normaalisti Log your visit. Seuraavaksi valitaan loggaustapa ja valitaan oikea pudotuspäivä. Kirjoita normaali loggauksesi ja lisää loppuun huomautus vaikka "reissaajan pudotus". Sivun alla näkyy mitkä reissaajat ovat sillä hetkellä taskussasi, valitse oikea reissaaja ja paina "Submit log entry". Ja se on siinä!