Kyyhky on siitä erinomainen metsästettävä sen vuoksi, että kyyhkykannat ovat runsaat. Tämän vuoksi myös metsästystilanteita tarjoutuu useita jahdin aikana. Kyyhkyn metsästys tapahtuu yleensä pelloilla tai joutomailla, maanviljelijä voi osaltaan edesauttaa kyyhkyjen saantia viljelemällä pelloilla esimerkiksi hernettä. Passipaikan valintaan vaikuttaa se, onko pellot puitu ja ehdottomasti paras paikka on sellainen pelto, jossa kyyhkyt käyvät syömässä. Kyyhkyjahti sijoittuu yleensä aamulla viidestä kymmeneen ja iltapäivällä kolmesta yhdeksään. Kyyhkyjä lentelee eniten yleensä kauniilla säällä, pilvisellä ja sateisella säällä on turha kyyhkypassiin lähteä.

Kyyhkypassissa kaiken a ja o on naamioituminen. Hyvissä ajoin ennen kyyhkyjahdin alkua kannattaa käydä passipaikka valitsemassa ja naamioimassa paikka esimerkiksi oksilla tai naamioverkolla. Metsästäjän kannattaa kiinnittää huomiota myös pukeutumiseen valitsemalla päälleen sellainen naamiopuku, joka sulautuu ympäristöön lisäksi kasvot kannattaa peittää vaikkapa maastokuvioisella huivilla.

Sepelkyyhky

Sepelkyyhky on Suomen suurimpia kyyhkyjä. Sepelkyyhkyn väri on sinertävän harmaa ja sillä on siivissä valkea poikkijuova. Kaula on pitkä ja sen ympärillä on vaalea kaulus eli sepel. Lisäksi sen pyrstö on pitkä, sepelkyyhky on serkkuaan kesykyyhkyä paljon suurempi. 

Kyyhkyn metsästys on parasta aikaa käynnissä eli 10.8 alkoi  ja metsästää saa 31.10 saakka.

HUOM! Tulossa ruoka- kategoriaan.

Kyyhkynrintaa uunijuureksilla.