Geokätköilijää sitoo useat eri säädökset, tärkeimpinä mainittakoon Suomen perustuslaki erityisesti jokamiehenoikeudet ja geokätköilijöiden keskuudessa luodut pelisäännöt. Jokamiehenoikeuksilla tarkoitetaan jokaisen Suomessa oleskelevan mahdollisuutta käyttää luontoa siitä riippumatta, kuka omistaa alueen tai on sen haltija. Jokamiehenoikeuksista nauttimiseen ei tarvita maanomistajan lupaa eikä siitä tarvitse maksaa. Jokamiehenoikeutta käyttämällä ei kuitenkaan saa aiheuttaa haittaa tai häiriötä. Kätköilijän on syytä muistaa geokätköä piilottaessaan, että kätkö ei sijaitse yksityisen pihamaalla tai sen välittömässä läheisyydessä. Jokamiehenoikeudet ovat yleisesti hyväksytty maan tapa, ja ne perustuvat eri lakeihin. Jokamiehenoikeudet koskevat myös ulkomaalaisia.

Jokamiehenoikeudet

Jokamiehenoikeudet ovat yleisesti hyväksytty maan tapa, ja ne perustuvat eri lakeihin. Luonnossa voi liikkua jalan, hiihtäen tai pyöräillen muualla kuin pihamaalla sekä muilla kuin sellaisilla pelloilla, niityillä tai istutuksilla, jotka voivat vahingoittua kulkemisesta. Oleskella voi tilapäisesti alueilla, missä liikkuminenkin on sallittua.  Telttailla voi myös suhteellisen vapaasti, kunhan pidät huolen riittävästä etäisyydestä asumuksiin.  Veneillä, uida ja peseytyä vesistössä sekä kulkea jäällä. En kuitenkaan suosittele veneellä rantautumaan kenen tahansa mökkirantaan, koska silloin puhutaan jo kotirauhan rikkomisesta. 

Luonnossa liikkuessa ei saa aiheuttaa häiriötä tai haittaa toisille. Metsässä ei saa toisen maalla kaataa tai vahingoittaa kasvavia puita eli polttopuut tehdään omassa metsässä eikä naapurin. Avotulta ei saa tehdä toisen maalle ilman pakottavaa tarvetta. Ei saa roskata ympäristöä eli omat roskat on kuljetettava lähimpään roskikseen tai kotiin. Useimmat kätköilijät keräävät usein kätköillessään myös muiden roskia, luonto pysyy siistinä. Maastossa ei saa ajaa moottoriajoneuvolla ilman maanomistajan lupaa ja tämä on huomioitava myös kätkökuvausta tehdessä. Kätkön vierestä voi kulkea yksityisen tie, mutta tien päässä on kyltti, jossa on moottoriajoneuvoilla kulkeminen kielletty ilman maanomistajan lupaa. Tässä tapauksessa laittaisin kätkökuvaukseen merkinnän lähellä sijaitsevasta parkkipaikasta ja kehoittaisin kätköilijöitä käyttämään kätkölle vievää polkua. Jokaisen kätköilijän omassa harkinnassa on, että kulkeeko polkua pitkin vain käveleekö yksityisen tietä pitkin.